Omställningskonferens och årsmöte, Växjö

När

6 oktober - 8 oktober    
17:00 - 16:00

Var

Katedralsskolan
Samuel Ödmans väg 1, Växjö, 352 39

Event Type

Laddar Karta...

http://www.landetsfria.se/artikel/128256

Omställningskonferens 2017 ”Globala mål – lokala lösningar”
Vilka sammanhang kan möjliggöra en hållbar omställning?

Den 6-8 oktober är det dags för årets stora Omställningskonferens! Målet är att försöka sammanföra flera olika hållbarhetskrafter för att skapa inspiration, utbyte och nätverkande. Konferensen syftar till att hitta former för Omställningen att ta ett steg till, komma vidare. Vi är många som har samma fokus och i ett större sammanhang kan vi tillsammans åstadkomma mer.

På förra årets Omställningskonferens i Falun lämnades stafettpinnen över till Växjö. Frågan blev vad Växjö kan bidra med. Svaret skulle kunna bli samverkan. Kan vi bjuda in brett och hitta ett sammanhang där omställning sprids till fler? Hur kan vi hitta former för samverkan, medskapande och möten mellan människor?

FN:s nya hållbarhetsmål säger att vi ska ha ställt om hela världen till 2030. Det är en oerhört stor omställning och vi måste fråga oss vilken folkrörelse som krävs för att uppnå de målen? Behovet av omställning för att möta globala kriser blir allt tydligare och Omställningsrörelsen erbjuder lokala lösningar på dessa globala problem. Kan Agenda 2030 vara det sammanhang som kan förena alla samhällets hållbarhetskrafter?

För att lyckas med hållbar omställning behövs alla. Den är endast möjlig genom ett gemensamt sammanhang som förenar alla krafter som tror på och kämpar för en bättre värld. Alla stora förändringar i världen har börjat med små grupper av engagerade människor som tagit ställning för en ny framtid! Välkommen att delta i denna process i Växjö i oktober!

Under konferensen sker bland annat detta: 
Rob Hopkins första Sverigebesök! https://en.wikipedia.org/wiki/Rob_Hopkins
Lunch i Ekobacken
Valbara workshops (bla a täljfilosofi, Aktivt hopp, poddradio, Vardagens Civilkurage, Medier och mobilisering)
Open Space och cirkelsamtal
Öppen scen och lokal mat
…och mycket mer!

(fullständigt program och mer info kommer senare)

Sista anmälningsdag 30 sep

Vill du hålla i en workshop? Kontakta jesaia.lowejko@studieframjandet.se

BOKA HÄR, BETALA SENARE