Aktivt Hopp – workshop

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum - 27 oktober - 29 oktober
00:00

Plats
Kosters Trädgårdar

Kategorier


Välkommen till en innerlig, stärkande och utmanande helg där vi hittar vår kraft och utforskar en annan sorts hopp – något som vi är och gör snarare än har.

Vi är många som bryr oss om framtiden, för varandra och vår omvärld. Men de kriser vi ser i världen kan kännas överväldigande.
• Hur finner jag hoppet och kraften?
• Vad kan jag bidra med till en bättre värld när mycket känns smärtsamt och förvirrande?

SKRIV UT INBJUDAN HÄR >> https://aktivthopp.files.wordpress.com/2017/05/aktivt_hopp_koster1.pdf
___
KURSAVGIFT: 1950 kronor (varav anmälningsavgift 300 kr) har du företag och vill ha faktura tillkommer 25% moms. Kostnad för mat och boende tillkommer.

ANMÄLAN: Intresseanmäl dig utan kostnad om du vill få all kommande information och betala anm.avgiften om du vill vara säker på att komma med!
>> Intresseanmälan och bokning: https://simplesignup.se/event/93644 (se biljetter)

Obs! Du bokar din plats genom att betala anmälningsavgiften 300:-
Slutbetalning och sista anmälningsdag: senast den 28 september.
___

Vår inspirationskälla är Joanna Macy som i ett halvt sekel har hjälpt människor att transformera förtvivlan och uppgivenhet inför överväldigande sociala och ekologiska kriser till konstruktiv och gemensam handling

Den här helgen arbetar vi med processen i boken ”Active Hope – How to face the mess without going crazy”. (activehope.info)

Vi undersöker bland annat varför det är så svårt att prata om jordens och allt levandes kris och utforskar redskap, som stödjer oss i samtal och möten med andra. Processen går genom fyra dynamiska steg och öppnar för nya förhållningssätt som gör oss bättre rustade att bidra till ett mer livsbejakande samhälle. Du får ta del av metoder du kan fortsätta jobba med själv eller dela med andra.

Aktivt hopp är inget vi behöver leta efter eller vänta på att få – det är något vi kan öva oss på att göra här och nu. Genom arbete i grupp kan vi samtidigt odla gemenskap och mycket annat som gör livet värt att leva.

Vi önskar dig varmt välkommen till workshopen!

Hillevi (hupp@hillevihelmfrid.com) 0703-755600
Kristina (aktivthopp@gmail.com) 070-3618925
Helena (helena@kosterstradgardar.se) 070-256 34 01

_________________
MAT:
Kosters Trädgårdar. Frukost, lunch, middag och fika för hela helgen kostar 690:-/person
Cykel kostar 160 kr/person för helgen. Den behövs för att ta sig mellan kurslokal och matsal (ca 2 km) samt är trevlig att ha för att kunna se lite mer av Koster. Betalas kontant eller med kort på plats.

BOENDE:
Atelje Lövås och Kosters Trädgårdar. Bokning av boendet gör du via (helena@kosterstradgardar.se). Priset är 300 kr i dubbelrum, 500 kr enkelrum per natt. Betalas kontant eller med kort på plats. Vid frågor eller särskilda önskemål ring Helena: 070-2563401

KURSLOKAL: Ateljé Lövås (ateljelovas.se), Sydkoster. Vägbeskrivning och båttider finns på (kosterstradgardar.se)

WORKSHOPLEDARE:
Presentation av oss och vår verksamhet kan du läsa här: Aktivt Hopp (aktivthopp.wordpress.com)

Kristina Lindgren, Dipl. Psykosyntesterapeut, mindfulness lärare och coach. Tidigare som civilingenjör och miljökonsult arbetat bl.a. med internationella uppdrag inom FN, OECD och EU. (beyondfulness.com)

Hillevi Helmfrid, har lång erfarenhet av att leda grupper i utforskande processer dessutom agronom och skribent, driver konsultföretaget Hållbar utveckling – Process och Perspektiv. (hillevihelmfrid.com)

LOKAL ARRANGÖR:
Helena von Bothmer, permakulturdesigner och utbildare med passion för jord, odling och kretslopp har sedan -94 tillsammans med maken Stefan byggt upp Kosters Trädgårdar, ett inspirerande trädgårdsjordbruk där nya berättelser om samtiden och framtiden odlas tillsammans med mat, bland annat till den egna restaurangen. Kosters Trädgårdar är en känd plats för människor som vill lära sig om permakultur och hållbar livsstil i praktiken och samtidigt ett omtyckt besöksmål för turister som bara kommer för att njuta av den vackra platsen och den goda maten. (kosterstradgardar.se)