Hållbar hälsa – kurs 16-17 april

När

16 april - 17 april    
Hela dagen

Var

Ecotopia Österlen
Bondrum 1334, 27392 Skåne Tranås, Skåne

Event Type

Laddar Karta...

Denna kurs handlar om vad som gör oss sjuka och hur man kan förebygga och behandla olika sjukdomar. Immunbiologin, läran om kroppens immunförsvar mot bakterier, virus, svamp, toxiner och miljögifter samt störningar och felfunktioner, ligger till grund för denna kurs. Att lära känna sin egen kropp och förstå hur våra organ, celler och blodkärlssystem samverkar. Hur sjukdomar förebyggs och kan behandlas med naturmedicin som är antibakteriell, antiinflammatorisk och antioxidantrikt. Om kroppens självläkande krafter. Vilken betydelse tankarna och känslorna har både för sjukdomsbilden och tillfrisknandet. Och om maten som vår medicin.

Catharina Ehlo lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.

Catharina har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hildegard ägnade sig åt naturens krafter och sökte de kroppsliga, mentala och själsliga orsakerna för sjukdomar och svagheter samtidigt som hon sökte orsakerna till människors tillfrisknande. Därför har hon förutom många medicinalböcker efterlämnat originalrecept av naturliga örtblandningar som bidrar till denna ”inre balans”.

Många praktiska exempel från Catharinas egen praktik får denna kurs att både bli lärorik och spännande.

Vegetariska måltider ingår i kursen liksom gröna smoothies, rawfoodkakor och kursledarens egna certifierade örtteer.

catarina_litenKursledare: Catharina Ehlo har byggt upp och leder två verksamheter. Efter mer än 10 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon Stjärnörter där hon tagit fram egna produkter som hon nu framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket). Catharina skräddarsyr sina behandlings-program utifrån olika terapiformer som bowenterapi, bonitologi och kraniosakralterapi i kombination med naturmedicin.

Mer info: http://www.ecotopia.se/sv/kalendarium-2016/2016_kurs-hallbar-halsa/

Lämna en kommentar