Omställningspiloterna

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum - 18 september - 10 augusti
Hela dagen

Plats
Färnebo folkhögskola

Kategorier


Omställningsakademin på Färnebo folkhögskola erbjuder heltidsutbildningen ”Omställningspiloterna”.

Sök nu!

Som deltagare i kursen skaffar du dig en välutrustad verktygslåda för lokalt, praktiskt omställningsarbete.

Omställningspiloterna är en 1-årig kurs. Kursen ger dig färdigheter för och insikter om olika möjligheter att jobba med omställning och hållbar utveckling på lokalt plan.

Omställningsakademin på Färnebo folkhögskola ger dig möjlighet att skaffa dig praktiska kunskaper om hur du kan delta i ett ekologiskt samhällsbygge med mer självförsörjning, deltagande demokrati, nya gröna jobb, en starkare lokal ekonomi, solenergi, resurshushållande jordbruk mm.

Ladda ned kurspresentation här!

I kurspresentationen kan du läsa om vad det innebär att studera som ”omställningspilot” på Färnebo folkhögskola i Gästrikland.

Note: If you need information about the course in english please send an e-mail to: omstallning@farnebo.se

BRA ATT VETA

Kursens namn: Omställningspilot på heltid

Datum: 18 september 2017 – 10 augusti 2018

Ansökan: Vi tar löpande emot ansökningar. Sök via skolans webbsida: www.farnebo.se

Ort: Kursen sker i Österfärnebo, men ett antal studieresor är också en planerad del av kursen.

Boende på kursen: Som studerande har du möjlighet att bo kollektivt på skolan. Bor du inte på skolan måste du vara beredd på att viss del av kursen sker på helger samt kvällstid.

Samverkan med distanskurser: Som studerande på heltidskursen samläser du vissa moment med studerande på våra distanskurser.

Tjänstledigt: Om du har en tillsvidare anställning har du rätt att ta tjänstledigt för att delta i kursen. Har du frågor om detta så prata med din arbetsgivare eller facket.

Antagning: Antagning sker löpande. Inga särskilda formella meriter krävs, men i samband med antagning så undersöker vi dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Språk: Kursen ges på svenska, men vi har också vissa möjligheter att erbjuda handledning på engelska för internationella studenter.

Kostnader och studiemedel: Själva kursen är kostnadsfri. Kostnader för boende och mat på skolan, samt studiematerial och studieresor tillkommer. Kostnad för boende, mat, studieresor och studiematerial uppskattas bli ca 4000 kr per månad om du bor på skolan. En anmälningsavgift på 500 kr tas ut av skolan. Studierna berättigar till studiemedel från CSN eller motsvarande myndigheter som ger studiemedel i Norden.

Lärare: Huvudlärare är Jonathan Korsár och Christian Blue.

Kontaktperson: Jonathan Korsár, ring: 076-0729858 eller mejla: jonathan.korsar@farnebo.se