Omställningskurs/Transition Launch

Omställningskurs/Transition Launch

När

21 maj - 22 maj    
11:30 - 16:00

Var

Klockaregården
Klockaregården, Sösdala, Norra Mellby, Skåne, 280 10, Skåne

Event Type

Laddar Karta...

Studiefrämjandet erbjuder en tvådagars kurs i Omställning på vackra Klockaregården i Norra Mellby strax utanför Sösadala. Helgkursen är en kombination av Studiefrämjandets L1:a (Ledarutveckling steg 1) och Omställningsrörelsens Grundkurs/Transition Launch, som ger de grundläggande verktygen för att jobba med lokalt omställningsarbete. Kursen är öppen för både cirkelledare inom hållbarhets och omställningsområdet som varit igång ett tag, nya som vill starta upp eller andra som jobbar med något annat område men som är nyfikna på hållbarhetsfrågor. Tag chansen att ge dig själv tid tillsammans med andra som tar ledarskap i framtidsfrågorna, reflektera, knyt an till dina drivkrafter och stärk din verktygslåda! Efter kursen ska ni få inspiration till att jobba vidare med Omställningsfrågor, se möjligheter och skapa ett starkt nätverk mellan och i olika Omställningsinitiativ.

I kursen kommer vi bland annat att gå igenom:

¤ Folkbildningens historia, syfte och roll i dagens samhällskriser

¤ Verktyg & Exempel från omställningsrörelsen – Hur kan jag jobba med omställningsverksamheter genom folkbildning?

¤ Hur får jag min grupp/cirkel att fungera bra? (ledarskap, kommunikation, gruppdynamik)

¤ Inre Omställning- Värderingar och världsbild, personlig resiliens och relation till planeten

¤ Open Space – Här finns plats för dina frågor bland andra omställare.

Anmälan: Senast den 7 maj vill vi att du anmäler dig till maria.thunberg@studieframjandet.se. Vid anmälan anger du namn, adress, telefonnummer, personnummer och e-post samt eventuella önskemål om specialkost. Skriv även vilken förening eller organisation du tillhör. Minsta antal deltagare är 12 personer, max är 24.

Kostnad: Ingen, Studiefrämjandet står för avgift, vegetarisk mat och enklare logi (i sovsalar eller på madrasser på golvet).

Reseersättning: Reseersättning utgår i första hand vid resa med kollektivtrafik, kör du bil så stiger resebidraget i takt med att ni är fler som samåker.

Kursledare: Amanda Martling och Lovisa Börjeson

Välkomna!

Lämna en kommentar