Omställningsgruppen – fortsättningskurs i omställning (Transition Thrive)

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum - 8 november - 9 november
Hela dagen

Plats
Missionskyrkan i Hallsberg

Kategorier


Omställning är inte lätt. Det är något av det svåraste – men samtidigt mest meningsfulla – man kan ge sin tid åt. Det engelska namnet Thrive säger vad den här kursen handlar om… att blomstra, frodas och trivas… Hur får man en omställningsgrupp att blomstra, frodas och trivas? Hur får man en krisande omställningsgrupp på fötter igen och hur kan en välfungerande grupp tas till nästa nivå?

Om du känner igen dig i någon av följande påståenden är den här kursen något för dig:

  • Det är inte alltid lätt att involvera nya människor i omställning
  • Vi skulle kunna göra mera om vi hade finansiering
  • Att få fart på den lokala ekonomin vore bra, men hur börjar man?
  • Jag vet att vi har gjort bra saker men ibland känns det inte så…

Kursupplägget innehåller ett smörgåsbord av möjligheter och kursen utformas utifrån deltagarnas unika situation och behov. Det kan bland annat handla om gruppdynamik, finansiering, skapa lokala jobb och nya företag i hållbara verksamheter, effektiv kommunikation, hitta din inre källa och förebygga utbrändhet, mm.

Liksom i grundkursen väver vi samman teori med praktik, information med upplevelsebaserat lärande och flexibilitet inom en strukturerad ansats.

Kursen leds av Naresh Giangrande från Transition Network. Kursen ges på engelska.

Kursavgift är 550 kr för aktiva i omställningsrörelsen eller Studiefrämjandet, annars 750 kr. Priset inkluderar deltagande, samtliga måltider samt möjlighet till övernattning i sovsal med eget liggunderlag, sovsäck mm.. Föredrar du annat boende så bokar och bekostar du det själv. Kursavgiften betalas kontant på plats. Uteblivet deltagande debiteras med hela kursavgiften. Samma sak gäller avanmälan efter den 29 oktober, om inte läkarintyg kan uppvisas.”

Ett fåtal platser erbjuds till reducerat pris, om speciella omständigheter föreligger. Ansökningar om detta med motivering skickas in i samband med anmälan. Hälften av kursplatserna är reserverade till deltagare från Örebro län.

Anmälan ska förutom namn och kontaktuppgifter innehålla en kort förklaring över varför du vill gå kursen, hur du vill använda det du lär dig på kursen när du kommer hem, var du bor, och om du är aktiv i ett lokalt omställningsinitiativ. Meddela också ev önskemål gällande maten, boendet osv. Skicka din anmälan till anne.helgesson@wonderville.se senaste den 1 november.

Kursen är ett samarrangemang mellan Stödföreningen för Omställningsinitiativ, Leader Mellansjölandet, Studiefrämjandet och Åsbro Intresseförening. Denna inbjudan går även att ladda ner som PDF.

1 kommentar

Lämna en kommentar