Nyköpings temamöte 2014-10-13

När

13 oktober    
18:00 - 20:15

Var

Studiefrämjandet
Brunnsgatan 5B, Nyköping

Event Type

Laddar Karta...

Britt-Marie Sundell återkopplar från Klimatriksdagen.

Under tre intensiva dagar i juni samlades nästan 600 personer från Sveriges alla hörn till världens första Klimatriksdag. Klimatriksdagen innehöll en mängd seminarier med många av landets främsta forskare och opinionsbildare på klimatområdet, workshops, kulturprogram och massor av diskussioner och nätverkande. Men det nav som riksdagen rörde sig runt var behandlingen av de mer än 200 motioner som lämnats in. Efter ett seriöst manglande i olika utskott röstade slutligen riksdagen fram 7 motioner som är de krav och förslag som Klimatriksdagen ansåg viktigast – en folkets röst om klimatet. Dessa lämnades till riksdagspartierna vid Klimatriksdagens avslutning.

Är du nyfiken på vilka motioner Klimatriksdagen prioriterade?
Vill du diskutera om och hur sådana här arrangemang kan spela roll för att rädda klimatet?
På det här temamötet kan du träffa Britt-Marie och andra Nyköpingsdeltagare på Klimatriksdagen.

Studiefrämjandets lokaler har ingångar både från Brunnsgatan och från gården via Kungsgatan. Cyklister kan med fördel parkera på gården. Deltagare som kommer med bil kan hämta P-tillstånd vid ankomsten och ställa bilen på Studiefrämjandets parkering (på grusplan med infart från Bagaregatan, tredje raden, nio platser).

Vårt rum finns längst bort till vänster och heter Fiskgjusen. Dryckautomaten har kaffe och choklad för 5 kr. Kondisbitar finns i frysen och kostar 5 kr. Te kostar inget.

(Klar? Till Nyköpings startsida)

Lämna en kommentar