Äppledagen – Mustning mm i stadsparken

När

5 oktober    
13:00 - 16:00

Var

Stadsparken
Stadsparken, Lund

Event Type

Laddar Karta...

För att uppmärksamma Miljövänliga veckan anordnar Lunds Naturskydsförening i Lund en äpplefest i Stadsparken i Lund tillsammans med organisationen Fruktsam. Vi ska festa på miljövänliga äpplen
från allmänna platser i kommunen. Vi vill inspirera alla barn och vuxna att utnyttja den rika tillgången på äpplen som är både gratis och ekologiska. Fruktsam kommer att leda guidade turer till allmänna platser i kommunen där det finns äppleträd, både på gång- och cykelavstånd. Har du ett överskott av äpplen hemma kan du ta med dem och låta andra ta del av din skörd. I Stadsparken kommer det att finnas möjlighet att göra must eller mos av de insamlade äpplena, men glöm inte att ta med behållare för förvaring. Vi kommer att ha äpplefrågesport, äppleprovning och information om ekologisk produktion och konsumtion. Kom och festa med Katja, Ingrid Marie, Alice, Frida och många fler!

Tid: kl 13–16. Plats: Stadsparken framför växthuset vid ingången från Nygatan. Kontaktperson Jonna Ganslandt, tfn 0737 283961.

Jag, Mattias Lindberg, håller i äppelmustningen. Vill du tala omställning i Lund och(eller världen eller något annat du tycker är viktigt så kom förbi och tala med mig.

Lämna en kommentar