Aktivt Hopp – workshop i Vadstena

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum - 11 november - 13 november
18:00 - 16:00

Plats
Vadstena folkhögskola

Kategorier


Workshop 11-13 november, Vadstena

AKTIVT HOPP – Går det att leva utan skygglappar, utan att bli uppgiven eller skvatt galen?

I takt med att världens ekologiska och sociala kriser ser ut att fördjupas väcks frågan om hopp och hopplöshet hos allt fler, inte minst hos unga som frågar sig: Är det möjligt att tro på en hållbar framtid?

Som engagerad vuxen kanske du frågar dig hur du kan bidra till att sprida hopp när svårigheterna är så stora och prognoserna så dystra.
Vi är många som inser att omställningen till ett inkluderande och hållbart samhälle nu behöver tillföras en extraordinär kraft och som anar att denna kraft behöver komma inifrån. Men hur hittar jag den utan att bränna mitt ljus i båda ändar?

Workshopen bygger på boken ”Active Hope -How to Face the Mess We’re in without Going Crazy” av Joanna Macy och Chris Johnstone.

En bärande idé är att aktivt hopp är något vi gör snarare än har; det handlar om att låta intentioner och inre förhållningssätt styra våra handlingar.

I workshopen undersöker vi bland annat varför det är så svårt att prata om jordens och allt levandes kris och utforskar redskap, som stödjer oss i våra samtal och möten med andra.

Processen går genom fyra steg och öppnar för nya förhållningssätt som gör oss bättre rustade att bidra till ett mer livsbejakande samhälle.

Vi kan öva oss i Aktivt hopp, precis som fotboll, sång och odling. Med hjälp av boken kan man göra mycket hemma på sin egen kammare. Men arbete i grupp är långt mer kraftfullt.

Vi önskar dig varmt välkommen till workshopen!

Hillevi Helmfrid (hupp@hillevihelmfrid.com) 0703-755600
Kristina Lindgren (kristina.lindgren@live.se) 070-3618925
Agneta Falk (skaparlust@swipnet.se) 070-6522980

INTRESSEANMÄLAN OCH FÅ MER INFO HÄR: https://simplesignup.se/event/78706

Lämna en kommentar