Tratidionellt och miljövänligt måleri – kurs 14 maj

När

14 maj    
10:00 - 16:30

Var

Ecotiopia Österlen
Bondrum 1334, Skåne Tranås, Skåne, 27392

Event Type

Laddar Karta...

Ska du måla om trädgårdsmöbler? Kanske funderar du på att måla ett golv eller en köksinredning, då är linoljefärg också ett bra val. Gamla fönster är bättre än nya och väl värda att underhålla med miljövänlig linoljefärg. Linolja är också lämpligt för impregnering och inoljning.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget måleriprojekt med linoljefärg.

Vi blandar färg från linolja och pigment. Du får prova att måla med linoljefärg på olika typer av material och spädning. Vi går igenom fönsterkittning (linoljekitt) och fönstermålning. Du får tips om hur resultatet ska bli bra och vad det gäller att tänka på inför att måla med linoljefärg.

Hur underhålls och rengörs en linoljefärgsmålad yta? Förutom att du får svar på detta så går vi igenom skillnaden mellan kokt och rå linolja, hur linolja härdar(torkar) och hur man går tillväga för att förbereda underlaget.

Du kommer också att lära dig hur du enkelt kan justera färgen i kulör.

I kursavgiften ingår Otto von Friesens bok: Golv, fönster, färg & kalk. Allt material som används under kursen ingår. Men du kan ta med dig material hem till reducerat pris. Både penslar och pigment och olja m.m.

Mer info: http://www.ecotopia.se/sv/kalendarium-2016/2016_workshop-traditionellt-och-miljovanligt-maleri-del-1/

Lämna en kommentar