Transition Launch – Grundkurs i omställning på Åland

När

5 september - 6 september    
00:00

Var

Lemböte lägergård
Lemland, ÅLAND

Event Type

Laddar Karta...

Vill du lära dig mer om Omställningsrörelsen – en global gräsrotsrörelse för att skapa lokal resiliens och en hållbar OCH lockande framtid? (Vad ”resiliens” betyder får du lära dig på köpet :-) ) Helgen 5-6 september arrangerar Ålands Natur och Miljö en grundkurs i omställningens principer enligt samma modell som används på andra håll i världen. En perfekt start för dig som vill vara med och skapa eller bidra till lokala omställningsinitiativ – och också få tillgång till samma begreppsapparat och arbetsmetoder som andra omställare i mer än 40 länder.

Kursen är verktygsorienterad på ett kreativt och inspirerande sätt. Kursen handlar om såväl inre som yttre omställning, på såväl individ- som lokalsamhällesnivån. Delar av innehållet:

  • Varför omställning, och vad är lokal resiliens.
  • Omställningsmodellens principer, processer, verktyg och etik.
  • Vikten av visionsarbete och verktyg för det.
  • Hur man startar ett initiativ och svårigheter man kan stöta på.
  • Sambandet mellan inre och yttre omställning. Psykologiska modeller för förändringsarbete.
  • Kreativa mötesmetoder som Open Space mm.

Kursen pågår hela lördagen den 5 september och drygt halva söndagen den 6 september. Vi håller till på mysiga Lemböte lägergård – här finns alltså möjlighet att övernatta och fira lördagskvällen tillsammans. Kursledare är Giséla Linde​ från Transition Åland och Pella Thiel​ från Omställning Värmdö.

Anmälan till jessica@natur.ax senast den 14 augusti. Kursen kostar 100 € inklusive mat och logi.

Arrangör: Ålands Natur och Miljö