Framtidscafé på Ecotopia Österlen

Laddar Karta...

Datum/Tid
Datum - 29 januari
18:30 - 21:00

Plats
Ecotopia

Kategorier


Under våren bjuder vi in till fem framtidcaféer med samtal och föredrag. Vår förhoppning är att inspirera till kunskap och handling som bidrar till hållbarhet och livskvalitet. Varje träff inleds med ett kort föredrag om kvällens tema av Ulrich Nitsch, professor emeritus i miljökommunikation vid SLU. Det första är nu på torsdag 29/1 kl 18.30-21 ca. Det har rubriken Vart är vi på väg? och handlar om klimatet, energin, naturresurser och tillväxt – vad är det som pågår och vad säger vetenskapen om tillståndet i världen?

Sedan följer fyra träffar till, sista torsdagen i månanden tom. maj: Datum: Torsdagar 29/1, 26/2, 26/3, 23/4 och 28/5 2015

26 februari – Visioner och möjligheter? Vilken värld vill jag se och bidra till? Vad ger våra liv innehåll och mening? Var finner vi möjligheter till en önskad och hållbar utveckling?

26 mars – Förändring och motstånd Vad hindrar utvecklingen av den värld vi vill ha? Vilka inre och yttre motstånd bromsar oss och hur kan vi övervinna dem?

23 april – Handling för förändring Vilket blir mitt nästa steg av handling? Vilka åtgärder är jag beredd att genomföra i mitt eget liv och vad kan jag bidra till på samhällsnivå?

28 maj – Vägen vidare Fördjupande samtal på teman som kommit upp under föregående träffar.

Pris och rabatt: Anmäler du dig till alla fem träffar får du rabatt: 500 sek inkl kaffe och rawfoodkaka för fem träffar
Anmäler du dig inte och deltar utan föranmälan: 120 sek inkl kaffe och rawfoodkaka för en träff

Ecotopia ligger vid väg 19 mellan Brösarp och Skåne Tranås. Mer info: www.ecotopia.se