Omställningskonferensen 2018

Den nationella omställningskonferensen samlar alla som stöttar idén om en omställning till en vackrare och hållbar värld utifrån ett lokalt perspektiv. Det blir en plats för samskapande, tid för samvaro, synliggörande av det som händer nationellt och i världen, fördjupande möten och av viktiga nästa steg.  Vi vill ge god plats för mötet mellan engagerade och sammanvävandet av initiativ.

Varmt välkomna till Skåne! Vi är så glada att få bjuda in till denna fest.

Konferensen kommer i år kretsa extra mycket kring:

 • Inkludering och att bygga på mångfald Hur kan sociala utmaningar och olikheter bli en styrka, hur kan stad och landsbygd knytas samman och hur kan rörelsen bli relevant för fler?  Och inte minst – hur kan ekologisk mångfald vara en viktig del av lösningen?
 • Stöd i att ta nästa steg. Hur får vi en vardag ägnad åt omställning att gå ihop? Hur kan vi på bästa sätt stödja de lokala initiativ som ännu är i sin linda? Flera av oss längtar efter nya vägar och former att praktisera det vi tror på. Men hur tar vi nästa steg?
 • Samvaro, närvaro och fest. Låt oss mötas på riktigt, njuta varandras sällskap och fira tillsammans!
 • Samskapande i praktiken På vilket sätt kan dina resurser, behov eller frågor bidra till årets konferens? Hur ser ett samskapande “här och nu” ut där du är med? Det finns många sätt där både enskilda och lokala initiativ kan bidra i programmet:

  • Berätta om ert lokala initiativ i vår Omställningsbazar
  • Lyfta dina frågor, ideér eller hjärtefrågor i ett Open Space
  • Gör intryck i Pecha kutcha-battlen innan festmiddagen
  • Led en workshop kring ett ämne du kan stödja andra att lära om
  • Hjälp till med utsmyckning, barnaktivitet, din musik eller annat praktiskt

Plats:  STPLN och Kockum Fritid samt på Far i Hatten i Malmö

Mat: Maten kommer bli ett exempel på hur många kockar tillsammans lagar goda soppor! Vi ser fram emot att få ta del av både stadsodlad och Skåneodlad mat lagad av lokala kockar!

Vi kommer ordna så att det finns pass med aktiviteter för barn under lördagen och söndagen.

Har ni tankar kring konferensen och kanske något sätt ni vill bidra med? Kanske en workshop ni skulle vilja se fanns i programmet eller något annat. Hör av er till anton.pettersson@studieframjandet.se

En anmälningslänk med pris och vad som ingår kommer inom kort!

Varmt välkomna alla som vill vara med och bidra till denna helg! Vare sig det är med nyfikenhet, skepticism, erfarenhet, skaparglädje eller allt på en gång!

/ Konferensgruppen: Anton Pettersson, Emilia Rekestad, David Ershammar, Jessica Viktorsson, Karin Styrén m.m.

Studiefrämjandet Skåne – Blekinge,  Omställning Skåne och Malmö, Region Skåne, Hela Sverige ska leva, STPLN, Sambruket i Sösdalabygden, Holma folkhögskola, [omväxling] m.m.