Kommunikation

 • Anton Andreasson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 2 år, 4 månader sedan

  Tänkte bara säga att jag åtgärdat en bugg här som gjorde att antalet gruppmedlemmar såg ut att vara 0 på alla grupper, att man såg en knapp om att ”gå med” i grupper man redan var medlem i samt att det inte gick att skriva inlägg i gruppen om man inte var admin.

 • Anton Andreasson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 2 år, 7 månader sedan

  Hej Kommunikationsgruppen, long time no see :) Hur vore det med att kicka igång verksamheten lite här? Kanske rentav ett Skype-möte för att ventilera lite tankar kring hur vi utvecklar t ex den här sajten vidare?

  • Kul Anton! Jag kan gärna va med på ett skype :)

  • I Omställning Nyköping har vi funderat på att närmare koppla oss till FN:s 17 hållbarhetsmål avseende utåtriktad kommunikation. Sustainable Development Goals(SDG), Agenda 2030 och New Urban Agenda behöver bli kända för såväl lokala politiker, tjänstemän, näringsliv och allmänhet. Även om omställningsrörelsen har många egna hjärtefrågor vill v…[Läs mer]

 • Anton Andreasson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 6 månader sedan

  Nu har jag bytt nyhetsbrev-lösning till ett som känns mer flexibelt vad gäller layouten, enklare att förifylla med evenemang och blogginlägg, samt nåbar för fler än admins (dvs även redaktörer). Nu återstår bara att börja skriva på nästa nyhetsbrev, så att vi kan testa ett utskick :)

 • Anton Andreasson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 6 månader sedan

  Hej gruppen, längesen sist. Tänkte kolla med er om intresset för denna nyhetsbrev-plugin, som jag har lite förhoppningar på (vi har haft lite problem med utskicken på sistone, varför jag har börjat leta alternativ till vår nuvarande nyhetsbrevslösning):

  Ser det ut som ett arbetsflöde ni själva skulle kunna vilja jobba…[Läs mer]

 • Jan Bergman gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 8 månader sedan

  Vi i Nyköping ska försöka hänga på den globala uppmaningen om att skapa manifestationer den 29/11 för att visa att vi förväntar oss mycket från COP21 i Paris som börjar dagen efter. Har era nätverk tänkt göra något eller ska ni ta er till storstädernas aktioner?

 • Jan Bergman gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 8 månader sedan

  Hej, vet inte om ni sett detta kommunikativa grepp från omställningsrörelsen i UK inför Paris. Kanske skulle vi i Sverige försöka skapa ”delbart” innehåll(vet att ni gör podd och annat men jag tänker mig typ infographics, kortvideos, bilder+citat). https://cop21.transitionnetwork.org/

 • Pella Thiel gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 8 månader sedan

  Hej Kommunikationsgruppen! till Omställningsnätverkets verksamhetsberättelse behövs en liten rapport från denna grupp – vad har hänt mellan juni 2014 och juni 2015? Känns avlägset nu kanske, men ändå. Antal nyhetsbrev under denna tid t ex. @anton @davidb @hanna

  • Nyköping har gjort ett ”fickminne”(minifolder) med hållbarhetstips samt en enklare folder(vikt stående A4) om Omställning Nyköping.

 • Jan Bergman gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 9 månader sedan

  Hej, tänkte höra med er här i kommunikationsgruppen om ni har varit delaktiga i att skapa redaktionellt innehåll i de bilagor som ofta är viktig del av Framtidsveckan. Finns artikelmaterialet att läsa i digitalt format?

 • David Bennett gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 9 månader sedan

  Hej!
  Pratade med @hanna i helgen om at få liv i podcast idéen:
  Idéen är en samtalsserie om omställningsrelaterade teman. Jag tror att många vill ha dessa samtal men kanske saknar samtalspartner. Näst bäst är att lyssna på samtal. Det skulle också kunna vara en monolog om dte är något man vill ta upp och ingen anna vill/kan vara med. Det är inte…[Läs mer]

  • Verkar vara ett spännande uppslag. Vi i Nyköping avvaktar podsatsning och har koncentrerat oss på att bygga upp relationer med journalister i närregionen med ansvar för bevakningen av miljö/klimat/energieffektiviseringsfrågor och bistå med uppslag. Ska bli spännande att lyssna på kommande pod.

 • Hanna Hallén gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 3 år, 11 månader sedan

  hej,
  (jag sitter och skriver ner en projektidé och har fått den läst av några visa vänner som dock inte är så involverade i omställning…)
  ett ord som jag ständigt återkommer till är RESILIENS. ingen har hört det och ingen förstår automatiskt vad det betyder. jag brukar försöka förklara så ofta jag kan men i löpande text försöker jag finna…[Läs mer]

 • Eva Pettersson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 4 år, 1 månad sedan

  Hej
  Som Amanda nämnde så slutar vi med tidningen OM. Intresset från omställningsrörelsen har varit minst sagt svalt. Vi har på olika sätt försökt inspirera människor till att skriva om sina upplevelser, vad som händer runt om i landet osv – men tyvärr i princip ingen respons.

  Tråkigt är också att de 6 sidorna som Omställningsnä…[Läs mer]

  • TRÅKIGT att ni tvingas lägga ner Eva, och att ni känner att ni inte fått tillräckligt stöd från omställningsrörelsen!

  • Hörde också, jättetrist :( Önskar jag haft tid över att hjälpa till mer på nåt sätt, men har inte känt att jag räckt till för mer än den här sajten på sistone. Vet hur svårt det är att få rullans på en PDF-tidning, satt själv och gjorde Indymedia Weekly en gång i tiden – skitkul och peppande ett tag men svårt (speciellt som det var 100% ideellt) i…[Läs mer]

 • Amanda Martling gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 4 år, 1 månad sedan

  Hej! Jag, @davidb och @anton möttes på Skype för ett kommunikationsmöte idag. Här kommer lite anteckningar:

  – Vi har bra kanaler (bloggen, facebook, twitter osv) men skulle vara fint om det kan fyllas med mer innehåll! En idé är om vi kan få fler lokala omställningsinitiativ att skriva till bloggen. För att göra det enklare kanske vi kan förbere…[Läs mer]

 • David Bennett gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 4 år, 1 månad sedan

  Kommunikationsmöte! Vi försöker hitta en tid som funkar för alla som vill här: http://doodle.com/6qesapdmqvmibtbf
  Du kan också anmäla intresse för deltagandet genom att svara på detta inlägg

 • Amanda Martling gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 4 år, 2 månader sedan

  Hej alla!

  Här kommer mina anteckningar från två kommunikationsdiskussioner i Malmö förra helgen. Jag kan ha missuppfattat vissa grejer, hojta gärna i så fall ni som var med!

  Ett förslag som kom upp var också ett skypemöte med gruppen innan sommaren. Jag kan kalla till ett sådant inom några veckor eller vill du göra det @david?

  — Söndagens di…[Läs mer]

  • å vad fint!
   jag kan tillägga att under helgens grundkurs i omställning för kulturskapare pratade vi bland annat om att illustrera utbildningsmaterial & omställning generellt. detta hoppas vi kommer resultera i bland annat en bildbank.
   eller blir det kanske en del av materialbanken @jojoha ?

  • härligt @hanna! ja i mitt huvud kan kanske bildbanken och materialbanken husera ihop :)

  • Hej!
   Nu är jag tillbaka från PDC:n på Ridgedale!

   Visst kan jag kalla till möte men känner mig lätt bakom flötet med vad som hänt (trots den fina rapporten här ovan) vilket gör att det kan vara bättre att någon annan leder mötet. Vem ska kallas? Funkar dagtid eller kvällstid bättre?

   • Kul med PDC på Ridgedale @davidb! Jag kan leda mötet, inga problem. Vill du kalla så vore det toppen :) Annars kan jag göra det. Jag tänker att de som vill vara med och jobba mer aktivt med kommunikation nationellt ska kallas. Potentiellt folk i denna .net-gruppen, har ni andra kanaler också? Och så dom som var med och diskuterade kommun…[Läs mer]

  • bocka för tider som funkar för dig här: http://doodle.com/6qesapdmqvmibtbf . Utbudet av kvällstider är lite skralt för mig just nu.

 • Anton Andreasson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 4 år, 2 månader sedan

  Hej, tänkte bara säga att jag ikväll lagt till Plats-information på alla användarprofiler och även migrerat de data som fanns på Ning-sajten (om användaren fanns kvar, dvs ett matchande e-postkonto gick att hitta). Så nu kan man förhoppningsvis ännu enklare hitta likasinnade i sin närhet, om de nu fyllt i nåt där vill säga ;)

 • Steve Hinton gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 4 år, 3 månader sedan

  Hej! Känner ni någon som borde vara med? Kontakta mig! http://omställning.net/blogg/greenstones-bjuder-pa-energi-i-omstallningsarbetet/

 • Bernt Lindberg gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för KommunikationKommunikation 4 år, 4 månader sedan

  Omställning Falun har en utställning som handlar om de lokala förhållandena i Falun. Men inspirationen hämtade vi från Uppsala, sedan fick vi lite pengar från Naturskyddsföreningen för att göra vår utställning. Nu håller Uppsala på och förnyar sin. Den vi har är från början tänkt som något andra ska kunna utnyttja för att göra sin egen lokala…[Läs mer]

  • Hej Bernt! Vad fint! Ni skriver om ett avstamp för storsatsning på omstälning Falun i april. Är det aktuellt nu alltså? Skulle du vilja skriva en liten text om vad ni gör på bloggen? Har du tipsat Landets Fria?

   • Hej Pella. Jo, jag har kontakt med Abigail. Men en del saker hänger i
    luften just nu. Förhoppningsvis ska vi kunna komma med flera saker inom
    en ganska nära framtid.

    Bernt

  • Tack Bernt, vi i Omställning Nyköping sitter mitt uppe i arbete med flera informationsproduktioner såsom foldrar, miniguider och vykort. Mycket fin utställning skapat. Stor inspirationskälla!

 • Visa mera