Grundkurs i omställning (Transition Launch) – FULLBOKAT

När

27 september - 28 september    
Hela dagen

Var

Spegelsalen, Studiefrämjandet
Kungsgatan 2, Alingsås

Event Type

Laddar Karta...

Roligt att så många är intresserade av Omställning och vill gå grundkursen. Vi har en spännande deltagarlista och kommer få en kanonkurs ;-) Vill du ställa upp dig på väntelista i mån av återbud så anmäl dig till ylva.lundin(at)storyline.se

Den 27-28 september kommer vi att arrangera en Transition Launch kurs i Alingsås. Det är en ”Grundkurs” i Omställning som utarbetats i England och används över hela världen. Kursen kommer att ledas av Pella Thiel från Värmdö och Hillevi Helmfrid från Vimmerby. Tanken med att förlägga en utbildning i Alingsås är att så många inom Omställning Alingsås som möjligt ska kunna gå utbildningen och att erbjuda platser i första hand till närliggande kommuner.

Utbildningen är på två hela dagar och startar 9.00 på lördagen med avslutning 17.00 på söndagen. Det krävs inte några förkunskaper för att delta i kursen. Alla är välkomna oavsett hur mycket man tidigare engagerat sig i omställningsarbetet. För att hålla nere kostnaderna för dem som kommer utifrån kommer deltagare från Alingsås att erbjuda sängplats åt tillresta deltagare. Det ger ett mervärde och fler tillfällen till samtal. Det finns också möjlighet att övernatta i lokalen – om man tar med liggunderlag m.m. Två kvarter ifrån kurslokalen ligger ett STF-vandrarhem som det också går bra att boka in sig på för dem som önskar.

Var och en kommer själv att få stå för kostnaderna för maten under dagarna. Du betalar 500 kronor på plats. För det får du för- och eftermiddagsfika, lunch båda dagarna och mat på kvällen på lördagen. Vi har redan fixat det mesta av finansieringen och tänker oss att vi ska få ihop tillräckligt för att täcka alla kostnader (förutom maten) för alla deltagare.

Vill du veta mer om hur utbildningen upplevs så kan du fråga Martin Olsson, Jonas Dahl, Ylva Lundin, eller Fredrik Bergman som gått kursen tidigare.

Är du intresserad av att delta så hör gärna av dig till ylva.lundin(at)storyline.se Skriv gärna i mailet om du kan erbjuda sängplatser (om du bor i Alingsås) och i så fall hur många, hur du vill bo (om du kommer utifrån) samt om du har önskemål om specialkost. Utbildningen hålls i Spegelsalen, Studiefrämjandet, Kungsagatan 2, Alingsås.

PS. Genomförd grundkurs är en förutsättning för att kunna delta i en ”Train The Trainer-utbildning” på fyra dagar som kommer att ges i Alingsås under hösten med kursledare från England.

Lämna en kommentar