Växter för permakultur i sverige

Välkommen! Forum Permakultur Växter för permakultur i sverige

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Oskar 4 år, 7 månader sedan.

 • Författare
  Inlägg
 • #1635

  Oskar
  Deltagare

  Hej!

  Jag har börjat anlägga en mindre trädgård enligt principerna i Plants For a Future av Ken Fern. Boken innehåller väldigt mycket matnyttig informaiton om vilka växter som passar på vilken plats i permakulturen. Mitt problem är att boken utgår från de engelska förhållandena, även om den så klart är till stor hjälp ändå. Jag skulle lära lite från något som prövat sig på något liknande i sverige.

  Alltså:
  – Finns det någon som har odlat upp en permakultur i sverige?
  – Finns det någon information om vilka ätliga växter som passar i vårt klimat?

 • #1636

  Oskar
  Deltagare

  Efter lite mer intensivt googlande har jag faktiskt hittat väldigt mycket matnyttig information (nästan lite för mycket).
  http://www.permakultur.se – Erbjuder kurser, men inget elektroniskt erfarenhetsutbyta vad jag hittat.
  http://ätligaperenner.se/ – Ger kortfattad och lättlästa tips på ätliga perenner och hur de odlas. E-postlista för att utbyta information.
  http://eldoga.wordpress.com/2012/01/22/permakultur-perenna-gronsaker/ – har en kortfattad men omfattande lista över växter som är lämpliga i ett svenskt klimat. Både vilda och i odling, perenner, tvååriga och de som självsår sig.
  http://åretsätligaperenn.se/ – En sida som väljer och fördjupar sig i en ätlig perenn om året. Allt för att öka intresse, användning och utveckling av dessa växter i odling, i hemmaträdgårdar såväl som i större odlingar.
  – jordmandel.se – kunskapsbas kring växter som kan spela en viktig roll i framtidens trädgårdar och lantbruk.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.